Hükümet, boykot kararı alamaz

Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'nin Gümrük Birliği'nin tam üyesi olduğunu, bu anlamda, Hükümetin bir boykota öncülük yapmasının söz konusu olamayacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hükümetin, Fransız mallarına boykot kararı olamayacağını ifade ederek, "Gümrük Birliği'nin tam üyesiyiz, bu anlamda, Hükümetin bir boykota öncülük yapması söz konusu olamaz" dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, maddeler üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Bir soru üzerine Şimşek, Hükümetin, Fransız mallarına boykot kararı olamayacağını belirterek, "Gümrük Birliği'nin tam üyesiyiz; bu anlamda, Hükümetin bir boykota öncülük yapması söz konusu olamaz" dedi.
Elektrik faturalarındaki bedeller
Şimşek, tüketiciye gelen 100 liralık elektrik faturasının; 55,2 lira enerji bedeli, 9,9 lira kayıp kaçak bedeli, 11,1 lira dağıtım bedeli, 2,4 lira iletim bedeli, 1,2 lira perakende satış hizmeti, pazarlama, fatura, 0,3 lira perakende satış sayaç okuma, 0,6 lira enerji fonu, 1,1 lira TRT payı, 2,8 lira belediye tüketim vergisi, 15,3 lira KDV'den oluştuğunu bildirdi. Şimşek, enerji fonu, TRT payı, belediye tüketim vergisinin toplamdaki payının yüzde 19,8 olduğunu belirtti.
Kayıp kaçak oranlarının, bölgeden bölgeye, yüzde 6 ile yüzde 70 arasında değiştiğini vurgulayan Şimşek, EDPK tarafından belirlenen bir kısım kayıp kaçağın maliyetinin, kademeli olarak tarifelere yansıtıldığını kaydetti. Şimşek, bu uygulamanın bugün başlamadığını dile getirdi.
Bu konularda ilginizi çekebilir