Hükümetten ilk resmi açıklama

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamayla, büyükelçinin öldürüldüğünü doğruladı ve sorumluların Türk adaletinin önüne çıkarılacağını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanlığı, Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un uğradığı suikast sonrası hayatını kaybetmesi sonrası ilk açıklamayı yaptı.

Saldırıyı lanetleyen Bakanlık, "Bu saldırının Türkiye-Rusya dostluğunu gölgelemesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Dışişleri'nin internet sitesinden yazılı yaptığı açıklama şöyle: 

"Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un, bugün gerçekleştirilen bir sergi açılışında uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybettiği derin üzüntüyle öğrenilmiştir.

Bu alçakça terörist saldırıyı lanetliyoruz. Olayın faili etkisiz hale getirilmiştir. Bu elim olay en geniş şekilde ve tüm boyutlarıyla tahkik edilecek olup, sorumlular Türk adaletinin önüne çıkarılacaktır.

Büyükelçi Karlov, Türkiye’de zor bir dönemde son derece başarılı çalışmalar yürütmüş, gerek şahsi gerek mesleki özellikleriyle tüm devlet kademesinin takdirini kazanmış müstesna bir diplomattır. Anısı her zaman bizimle olacaktır. Bu saldırının Türkiye-Rusya dostluğunu gölgelemesine izin vermeyeceğiz.

Bu zor günde Rus halkına ve devletine en kalbi taziyelerimizi sunuyoruz.

Bu saldırı, terörün en iğrenç ve barbarca yüzünü göstermiştir. Türkiye, Rusya’yla ve tüm diğer ortaklarıyla birlikte terörizmle mücadele için her türlü çabayı kararlılıkla göstermeye devam edecektir."

Dünyadan suikaste tepkilerDünyadan suikaste tepkiler

Erdoğan'dan Putin'e telefonErdoğan'dan Putin'e telefon

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğunda üst düzey önlemRusya'nın İstanbul Başkonsolosluğunda üst düzey önlem

Slutskiy: Türk-Rus ilişkileri etkilenmeyecekSlutskiy: Türk-Rus ilişkileri etkilenmeyecek

Rusya Büyükelçisi Ankara'da suikaste uğradıRusya Büyükelçisi Ankara'da suikaste uğradı