Hurda ithalatında kontrol kapıları belirlendi

Hurda ithalat kontrollerinin yapılacağı sınır gümrük kapıları ve limanlar belirlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çevrenin Korunması Yönünden Kontrol Altında Tutulan Atık ve Metal Hurdaların İthalatına Dair Dış Ticarette Standardizasyon Tebliğleri kapsamı atık ve metal hurdaların Türkiye gümrük bölgesine giriş işlemleri ve Çevre ve Orman Bakanlığınca gerçekleştirilecek ithalat kontrollerinin yapılacağı sınır gümrük kapıları ve limanlarda belirlendi.

Gümrük Müsteşarlığının konuya ilişkin tebliği, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Tebliğe göre, söz konusu kontroller "Çanakkale, Gemlik, Hamzabeyli, İpsala, Kapıkule, Tekirdağ, Dilucu, Gürbulak, Sarp, Cilvegözü, İsdemir, Ambarlı, Aliağa, İzmir, Derince, Dilovası, Mersin, Samsun, Karadeniz, Zonguldak" gümrük müdürlüklerinden yapılacak.

Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanlarının İthalat Denetimlerine Dair Dış Ticarette Standardizasyon Tebliği kapsamı telsiz ve telekomünikasyon terminal ekipmanlarının serbest dolaşıma giriş işlemleri de Ankara TIR Gümrük Müdürlüğü, Esenboğa Gümrük Müdürlüğü, Atatürk Havalimanı Kargo Gümrük Müdürlüğü, Atatürk Havalimanı Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğü, Erenköy Gümrük Müdürlüğü, Halkalı Gümrük Müdürlüğü, Haydarpaşa Gümrük Müdürlüğü ile İstanbul Deri Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğü ve İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğüne bağlı Adnan Menderes Gümrük Müdürlüğü ile İzmir Gümrük Müdürlüğünden gerçekleştirilecek.

Tebliğ ile 31 Aralık 2008 tarihli ve 27097 (4. Mükerrer) sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 65 Seri Nolu Gümrük Genel Tebliği (Gümrük İşlemleri) yürürlükten kaldırıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir