Hürriyet Gazetesi'ne ikinci saldırı

Başbakan Davutoğlu, kamu düzeninin korunması ve basın kuruluşlarına dönük olarak gerekli tedbirlerin derhal alınması talimatını verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kamu düzeninin korunması ve basın kuruluşlarına dönük olarak gerekli tedbirlerin derhal alınması talimatını verdi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu, yurt genelinde yaşanan olaylar hakkında İçişleri Bakanı Selami Altınok ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'den telefonla bilgi aldı.

Başbakan Davutoğlu, kamu düzeninin korunması ve basın kuruluşlarına dönük olarak gerekli tedbirlerin derhal alınması talimatını verdi.

Hürriyet'e ikinci saldırı

Başbakan Davutoğlu'nun talimatı, Hürriyet Gazetesi'ne düzenlenen ikinci saldırı sonrası geldi.

Hürriyet Gazetesinin Bağcılar'daki merkez binası önünde akşam saatlerinde toplanan grup, çeşitli sloganlar attı. Gruptan bazı kişiler, gazetenin zemin katının giriş bölümüne girdi. Slogan atmayı sürdüren gruptakiler, binayı taşlayarak bazı camları kırdı.

Müdahale eden polis ekipleri, gruptakileri bahçeye doğru uzaklaştırdı.  

Olayın ardından yaşananlara tepki gösteren Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, "Demokrasi ve ve korku yan yana olmaz, heralde gerekli güvenlik önlemleri alınacaktır ve bu saldırganlar bir daha böyle birşeye cüret edemeyeceklerdir" dedi.