İç tüzük teklifi partilere sunulacak

TBMM Başkanı Kahrama, "160 maddelik iç tüzük teklifi partilere sunulacak" açıklamasını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 160 maddelik iç tüzük değişiklik teklifinin partilere sunulacağını duyurdu.

Kahraman, İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi'nde bulunan Sultan İkinci Abdülhamit dönemine ait fotoğraf koleksiyonun dijitalleştirilmesi, detaylı katalog ve künye çalışmalarının yapılması, albümlerinin restorasyonlarının gerçekleştirilmesine yönelik işbirliği protokolünün imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsmail Kahraman, artık 28 günlük, 40 günlük, 4,5 aylık hükümetler devrinin olmayacağına işaret ederek, Meclisin çok daha güçlü hale geleceğini dile getirdi. Kahraman, güçlü bir Meclis, kuvvetler ayrılığının gerektirdiği yapıda bir Meclisin oluşacağının altını çizerek, "Ona ait çalışmalarımız oldu. Yeni dönemde bu çalışmalarımızın teklifleri intikal edecektir. İçtüzük öncelik taşımaktadır. İçtüzükteki adaptasyon için 26 maddelik bir hazırlık oldu. 160 madde civarında bir yeni içtüzük çalışması oldu. Bu partilerin tasvibine sunulacak hadisedir. Partiler, gruplar bu mevzuda söz sahibidir. Onların teklifi olacak." diye konuştu.

Kahraman, yeniden Meclis Başkanlığı için aday olup olmayacağı sorusuna, "Seçime 2 ay var, sabredin. Ben size aday müracaatının başlayacağı ilk gün kim aday olacak, kim olmayacak söyleyeceğim. Merakla harekete geçmek yok. Mühim değil. Hizmetler yürür, kişiler gelir geçer. Mühim olan kubbede hoş seda bırakmaktır." karşılığını verdi.