İddaa'ya farklı sporlar ekleniyor

Marttan itibaren basketbol, voleybol, motor sporları, tenis ve bilardo için de bahis düzenlenebilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - ''İddaa'' programında, futbolun yanı sıra, bu yılın mart ayından itibaren basketbol, voleybol, motor sporları, tenis ve bilardo da yer alacak.

Swissotel'de, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar, İnteltek A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Sezer ve İnteltek A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Kerem Ertan'ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, ''İddaa'' programındaki yeniliklerle ilgili bilgiler verildi.

''İddaa''da 2009 Mart ayında basketbol ve motor sporları, nisan ayında bilardo, mayıs ayında tenis, ekim ayında ise voleybolun programa eklenmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Yeni ''İddaa'' kuponunda tüm spor dallarının tek bir kuponda kombine edilerek oynanabildiği, yeni dönemde, bir periyot içerisinde oynanabilecek maksimum oyun sayısının 1000'e kadar çıkabildiği kaydedildi.

Bekir Yunus Uçar, ''İddaa''da en fazla hasılat getiren ligin İspanya, takımın ise Barcelona olduğunu, Türkiye'de ise en fazla hasılat getiren takımın Fenerbahçe olduğunu söyledi.

İnteltek A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Sezer, 5 yılda 10 katdan fazla hasılat artışı gerçekleştirdiklerini, 60 bin kişiye geçim kaynağı sağlandığını söyledi.

Sezer, İddaa oynatılmaya başlandığı 17.04.2004 tarihinden 31.12.2008 tarihine kadar 7.7 milyar TL hasılat elde edildiğini kaydederek, hasılattan iştirakçilere dağıtılan ikramiye miktarının 3.7 milyar TL, devlete KDV ve Şans Oyunları Vergisi olarak 1.4 milyar TL, Turkcell Süper Lig, Bank Asya 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de yer alan futbol kulüplerine isim hakkı bedeli olarak toplam 554 milyon TL, kamu kurum ve kuruşlarına (Çocuk Esirgeme Kurumu, Kredi Yurtlar Kurumu, Savunma Sanayi, Türk Tanıtım Fonu ve GSGM) 224 milyon TL kaynak aktarıldığını ifade etti.

Sezer, 3 bin 850 olan bayi sayısını 7 bine çıkarmak istediklerini kaydetti.