İddianame hazır; 17 yıl hapsi isteniyor

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında hazırlanan iddianame, özel yetkili mahkemeye gönderildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - "Ergenekon" soruşturması kapsamında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında hazırlanan iddianame, özel yetkili İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianamede, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 11 şüphelinin 17 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından "Ergenekon" soruşturması kapsamında "Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ettikleri" öne sürülen kişiler hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.
Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 11 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, özel yetkili İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi.
Seyfi Oktay'ın ismi ilk sırada
Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kansız tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Seyfi Oktay'ın ismi ilk sırada yer alıyor.
İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, Oktay'ın dışında avukatlar Tülay Bekar, Ali Hamdi Emre, Mehmet Cengiz ve Kudbettin Kaya, emekli Albay Canfer Balçık, Türkiye Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım ile Sefa Altıoğlu, Nihan Atasagun, Ali Haberal ve Bülent Haberal, şüpheli olarak bulunuyor.
İddianamede, Seyfi Oktay, Tülay Bekar, Ali Hamdi Emre, Mehmet Cengiz, Kudbettin Kaya, Canfer Balçık ve Hüseyin Yıldırım'ın, "iddia olunan Ergenekon terör örgütüne üye olmak", "adil yargılamayı etkilemek" ve "yargı görevini yapmayı etkilemek" suçlarından, Sefa Altıoğlu, Nihan Atasagun, Ali Haberal ve Bülent Haberal'ın ise "adil yargılamayı etkilemek", "yargı görevini yapmayı etkilemek" ve "iddia olunan Ergenekon terör örgütüne yardım ve yataklık" suçlarından 7 yıl 6 aydan 17 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.
Sinan Öztorun ve Zeynel Emre hakkında takipsizlik kararı verilen iddianame, 251 sayfadan oluşuyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir