İDO'nun satışında sona gelindi

Topbaş, İDO'nun halka arzı ile ilgili çalışmalarda son noktaya gelindiğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İDO'nun halka arzı ile ilgili çalışmalarda son noktaya gelindiğini bildirdi.

Topbaş, bir gazetecinin, İDO'nun özelleştirilmesiyle ilgili sorusu üzerine, "Halka arz ile ilgili çalışmalarda son noktaya gelindi" dedi.

Bu arada, 1851'de kurulmuş eski deniz işletmelerinin yerine yine İstanbul Boğazı, Haliç ve Adalar'da hizmet verecek yeni bir şirketi Belediye bünyesine kazandırdıklarını belirten Topbaş, bu şirketin 5 milyon lira sermayeli olmak üzere, 14 iskelede 34 gemiyle hizmet vermeye devam edeceğini söyledi. Topbaş, halka arzı ya da satışı düşünülen İDO'nun, diğer feribot ve deniz otobüsleri ile İstanbul dışı sefer hatlarını kapsayan bir düzenlemeye gidildiğini belirtti.

Şehir hatları olarak 1951 yılından bu yana hizmet verildiğini ifade eden Topbaş, deniz ulaşımının yine Belediyenin bünyesinde tutulacağını, bununla ilgili işlemlerin bittiğini ve tamamı Belediyeye ait bir şirketin ortaya çıktığını kaydetti.

Arz veya blok satış şeklinde çıkaracağız

Bir gazetecinin, "Şirketin değer değişimi oldu mu?" sorusu üzerine Kadir Topbaş, "Çalışmaları tüm yönlerini düşünerek yaptık. Yani şehir hatlarını hep ayırmak istedik. Zaten şehir hatları kent ulaşımında İstanbulluların daha yoğun kullandıkları hat olarak hizmet veriyor. Diğer feribot ve deniz otobüslerini -ki ayrıca Bandırma–Ambarlı arasında ro-ro hattını da şu anda programa almış durumdayız-  bir bütün olarak değerlendirip arz veya blok satış şeklinde önümüzdeki aylarda çıkaracağız" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir