İDSO'da bugün İdil Biret rüzgarı esecek

İDSO'da yılın ilk konseri bugün gerçekleşecek. Zorlu PSM’de verilecek müzik ziyafetinde 20. yy müziği uzmanı Şef Stefano Mazzoleni ile dünyaca ünlü Türk Piyano sanatçısı İdil Biret aynı sahneyi paylaşacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) 2014’ün ilk konserinde 20. yüzyıl müziği uzmanı Şef Stefano Mazzoleni ile dünyaca ünlü Türk Piyano sanatçısı İdil Biret’i buluşturacak.

3 Ocak ve 9 Ocak tarihlerinde, Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşecek müzik ziyafeti, Z. Kodaly’nın Galanta Dansları ve Stravinsky’ın Ateş Kuşu Süiti devam ederek izleyenlere hem müzik  hem de görsel anlamda unutulmaz saatler yaşatacak.

İdil Biret’in piyanist solist olarak yer aldığı konser Sergey Rahmaninov‘un 3. Piyano Konçertosu ile başlayacak. Piyanist için oldukça zor pasajlar içeren, aynı zamanda zengin müzikal ifadeciliği ve eşsiz motifleriyle piyano repertuarının sevilen yapıtlarından biri olan 3. Konçerto, solist enstrümanın orkestra ile dengeli beraberliğini sunma fırsatı bulduğu en özel müziklerden biridir.
 
Şef Stefano Mazzoleni,  kurduğu orkestralar, çıkardığı dergilerle ve düzenlediği festivaller ile klasik batı müziğine 20. yüzyılda çok önemli hizmetler vermiştir.
 
Müziğe olan ilgisi 2 yaşında başlayan, İdil Biret 4 yaşında iken Bach prelüdlerini çalmaya başladı. Henüz 7 yaşındayken, ikinci Cumhurbaşkanı  İsmet İnönü, Biret'in yurt dışında eğitim gereksinimlerinin karşılanması için TBMM'ye bir teklif sundu. Bu teklif sonucunda İdil Biret için özel olarak çıkartılan kanun, "Harika Çocuklar Yasası" olarak bilinir.
Şef   : Antonio Pirolli
Solist: Deniz Yetim (Soprano)
Program
R. Wagner: Wesendonck Lieder
G. Mahler: Senfoni No. 4
 
Müzikseverler, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası konser biletlerini www.biletix.com adresinden alabilirler.

Bu konularda ilginizi çekebilir