İhaleye fesatta 3 tutuklama

Adana'da ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekteri, Fen İşleri Müdürü ve Park ve Bahçeler Müdürü tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA  - Adana'da, "ihalelere fesat karıştırıldığı" iddiasıyla düzenlenen operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 17 kişi arasında bulunan eski Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ile Fen İşleri Müdürü ve Park ve Bahçeler Müdürü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapan mülkiye müfettişlerinin 2005-2010 yıllarındaki 70 ihalede usulsüzlük tespit etmesinin ardından Emniyet MÜdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, savcılığın talimatı doğrultusunda başlatılan operasyon kapsamında "ihalelere fesat karıştırdığı" iddiasıyla gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen aralarında eski Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen ile bazı belediye görevlilerinin de bulunduğu 17 kişinin cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alındı.

Zanlılardan 3'ü ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Diğer zanlılar tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemede savunma yapan zanlılardan eski Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen, Fen İşleri Müdürü Nermin Akray ve Park ve Pahçeler Müdürü Sabahattin Karabulut tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir