İhbar edene 25 bin lira ödül

Düzce'de 35 dönüm fındık bahçesiyle 240 ağacın tahrip edilmesiyle endişeye düşen köylüler, olayı gerçekleştiren kişi ya da kişileri yakalayana, görüp ihbar edene 25 bin lira ödül vermeyi kararlaştırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Düzce'nin Çilimli ilçesine bağlı Kiraztarla köyünde 30 Kasım'da yaklaşık 35 dönüm fındık bahçesi ile 240 kavak ağacının, henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce testereyle kesilmesinin ardından endişeye düşen köylüler, olayı gerçekleştireni bulana 25 bin lira ödül verecek. 

Köy sakinlerinde Hamza Yılmaz, köylerinde yaşanan olayların kendilerini endişeye düşürdüğünü söyledi. 

Olayların gün geçmeksizin birbirini kovaladığını anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: 

"Toplamda 7 aile büyük oranda zarar gördü. Yaklaşık 700 bin lira gibi bir zararla karşı karşıyayız. Jandarma köye gelip inceledi ve olayı savcılığa intikal ettirdi. Asıl amacımız mağduriyetimizin giderilmesi değil, olayı gerçekleştiren kişilerin ortaya çıkmasıdır. Çünkü ciddi anlamda endişe içerisindeyiz. Esrarengiz olayların arkası kesilmiyor. Korku içerisinde yaşamaya başladık. Bizim geçimimiz sadece topraktan. O kesilen fındık ağaçları en az 7 yıl daha mahsul vermeyecek. Benim kavak ağaçlarımı kestiler. Bu sadece bir düşmanlık olamaz. Ağaca zarar vermek de bir cinayettir." 

"25 bin lira ödül vereceğiz" 

Fındık ve kavak tarlalarına tahribat vereni gören, bulan veya olaya şahit olan kişiye ödül vereceklerini vurgulayan Yılmaz, "İhbar edenin ismi gizli kalmak kaydıyla bir ödül belirledik. Toplamda bu olaylardan zarar gören 7 aile var. Kendi aramızda 25 bin lira para topladık. Kişi ya da kişiler bulunduğunda bu parayı gizliden kendisine teslim edeceğiz" diye konuştu. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir