İhsanoğlu start veriyor

CHP ve MHP'nin ortak cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, önümüzdeki hafta başından itibaren İstanbul ve Ankara'da birer ofis açarak seçim çalışmalara başlayacağını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "temeli olmayan çatı kurmuşlar" açıklamasına ilişkin, "Ben polemiğe girmiyorum. Sayın Başbakanın çok güzel bir sözü var, 'Her şey sandıklarda belli olacaktır'. Halk oyunu verecektir. Bu çok saygın bir yaklaşımdır. Sürecin bu şekilde başlamış olması ve bitmesi lazım gelir" dedi. 

İhsanoğlu, oturduğu apartmanın görevlisi İrfan Kara ile Hanife Coşkun'un Sarıyer Evlendirme Dairesi'ndeki nikah törenine katıldı. 

Çiftin nikah şahitliğini yapan İhsanoğlu, törenden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul ve Ankara'da kendisi için bir ofis kurulacağını, bunun için hazırlık yapıldığını söyledi. 

Ofiste çeşitli birimlerde çalışmak üzere eleman alacaklarını belirten İhsanoğlu, şöyle konuştu: 

"Bu hafta başından itibaren ofisimiz olacak ve sizleri orada bekleyeceğiz. Basın danışmanımız olacak. Tespit ediyoruz, birçok müracaat var. Onlardan birini seçeceğiz ve sizinle daha rahat iletişim kuracağız. Sizi de daha fazla yormayacak, sokaklarda bekletmeyecek bir çalışma üslubu tespit edeceğiz." 

"Ekmeleddin isminde yadırganacak bir şey yok" 

İhsanoğlu, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın "temeli olmayan çatı kurmuşlar" açıklamasına ilişkin görüşünü sorması üzerine, "Ben polemiğe girmiyorum. Sayın Başbakanın çok güzel bir sözü var, 'Her şey sandıklarda belli olacaktır'. Halk oyunu verecektir. Bu çok saygın bir yaklaşımdır. Sürecin bu şekilde başlamış olması ve bitmesi lazım gelir. Bunu saygıyla karşılıyorum. Ben polemik yapmam" ifadelerini kullandı. 

"Halka ne anlatacaksınız?" sorusu üzerine İhsanoğlu, "Bunların hepsini başladığımızda öğreneceksiniz, sizinle paylaşacağız ve devamlı basınla iletişim halinde olacağız" dedi. 

İsminin anlamı sorulan İhsanoğlu, şunları kaydetti: 

"Ekmeleddin, 14. yüzyılda iki büyük Türk ilim adamının adıdır. Biri Bayburtlu Ekmeleddin; bir din, İslam hukuku alimi. Biri de 13. yüzyılda Mevlana zamanında, Anadolu'da yaşayan ünlü bir hekimdir ve o dönemde çok kullanılan bir isimdir. Ekmeleddin isminde yadırganacak bir şey yok. Bana herkes 'Ekmel' der. Şahabettin, Necmettin, Bahattin gibi Ekmeleddin de aynı şekilde ama bunun kısası Ekmel. Bana herkes 'Ekmel' der."