İhtiyatlı iyimserlik korunuyor

İMKB, ilk seansı 42 puan artışla 65.349 puandan tamamladı. Faiz enflasyon sonrası hafif yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yükseliş eğilimini sürdüren İMKB’de günün ilk seansında sınırlı da olsa artış kaydedildi. Güne 125 puan artışla 65.432 puandan başlayan endeks en yüksek 65.631 puanı test ederken, aşağı yönlü seyirde 65.175 seviyesi görüldü.  İMKB-100, ilk seansı 42 puan artışla 65.349 puandan tamamladı.

Yurtiçinde bugün Ocak ayı enflasyonu takip edildi. TÜFE'de yüzde 0.29, ÜFE'de yüzde 1.05 civarında artış beklentilerine karşın, Ocak ayında TÜFE yüzde 0,41, ÜFE yüzde 2,36 arttı. Bu arada yıllık enflasyon yüzde 4,90 ile 1969 yılının Mart ayından bu yana en düşük seviyeyi görmüş oldu.

Faiz cephesine bakıldığında enflasyon verileri sonrası hafif yükseliş gözlendi. Sabah yüzde 8.01 seviyesini test eden 7 Kasım 2012 vadeli gösterge kıymetin bileşik getirisi yüzde 8.11 seviyesine çıktı.

Öte yandan Euro/Dolar 1.3780 sent seviyesinde işlem görürken, Dolar/TL 1.58'in üzerine geldi. Şu sıra en iyi alış/satış 1.5820/1.5840 düzeyinde bulunuyor.

Mısır konusundaki endişeler gündemden düşüyor derken, bölgede iç çatışmanın sahne alması yeniden tedirginlik yarattı. Yarınki eylem ve yaşanacaklar bu açıdan önemli. Ancak, Mısır'daki halk ayaklanması diğer bölge ülkelerine yayılmadığı sürece, piyasalar üzerindeki etkisinin sınırlı kalacağı düşünülüyor.

Günün takip edilecek bir diğer gelişmesi ise Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz toplantısı.  ECB'nin TSİ ile 14:45'te açıklayacağı toplantı kararlarında politika faizlerinde herhangi bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Başkan Trichet'in toplantının ardından özellikle de önümüzdeki dönemde faiz artırımına ilişkin vereceği sinyaller oldukça önemli görülüyor.

 * * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir