Diyarbakır Valiliği'nden kayyum açıklaması

Sur ve Silvan ilçelerinin belediyelerine kayyum atandığı yönünde haberlerin yayınlanması sonrasında Diyarbakır Valiliği, 'Bu aşamada yapılan bir kayyum ataması bulunmamaktadır' açıklamasında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır Valiliği, merkez Sur ile Silvan ilçe belediyelerine kayyum atanmasına ilişkin, bu aşamada yapılan bir kayyum atamasının bulunmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın organlarında, Sur ve Silvan belediyelerine kayyum atandığı yönünde haberlerin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, "Bu aşamada yapılan bir kayyum ataması bulunmamaktadır. Kayyum ataması yapıldığı takdirde açıklamada bulunulacaktır." ifadelerine yer verildi.

Yönetim kadrosuna soruşturma açılmıştı

Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerinde sözde "öz yönetim" ilan ettikleri gerekçesiyle Sur Belediye Başkanı Seyid Narin ve Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı hakkında dava açılmıştı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılamaları devam eden Sur Belediye Başkanı Narin hakkında "devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılaması devam eden Silvan Belediye Başkanı Bodakçı hakkında "Devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan da 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir