İki dava birleştirildi

Erzincan'daki 'silahlı terör örgütü' davasının, Kurmay Albay Dursun Çiçek'in de yargılandığı, 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' davası ile birleştirilmesine ilişkin talep kabul edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM - Erzincan'daki 'silahlı terör örgütü' davasında, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Taner Aksakal'ın, dava dosyasının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve Kurmay Albay Dursun Çiçek'in de yargılandığı, 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' davası ile birleştirilmesine ilişkin talebi, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Mahkeme heyeti,  İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki davayla Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğunu gerekçe göstererek söz konusu davaların birleştirilmesine oy çokluğuyla karar verdi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Karatay, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Erzincan'daki "Silahlı Terör Örgütü" davasının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davası ile birleştirilmesine oy çokluğu ile karar verildiğini açıkladı. Karatay, gerekçeli kararda ise Erzurum'daki dava ile hukuki ve fiili bağ bulunduğunu gösterdi.

Mahkeme heyeti sanık ve sanık vekillerinin taleplerinin de İstanbul'daki 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirilmesi yönünde karar verdi.

Bu arada tutuklu sanıkların delilleri karartma ve kuvvetli suç şüphesi sebebiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir