İki jandarma karakoluna saldırı

Çatışmada 1 askerin şehit oldu, 4 asker yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TUNCELİ - Tunceli'de, iki ayrı jandarma karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 askerin şehit olduğu, 4 askerin yaralandığı bildirildi.
Teröristlerin açtığı ilk ateşte yaralanan 5 asker, bölgeye sevk edilen ambulanslarca alınarak Tunceli Devlet Hastanesi'ne getirildi.
Yaralı askerlerden birinin hastaneye getirilirken şehit olduğu bildirildi. Durumu ağır olan bir yaralı, ilk müdahalenin ardından Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Diğer yaralıların tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
Tunceli-Erzincan kara yolu üzerinde bulunan Merkez Gökçek ve Şehit Mehmet Jandarma Karakollarına bölücü terör örgütü mensuplarınca saldırı düzenlenmiş, askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıkmıştı.

 

Öte yandan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servis girişinde nöbet tutan polis, uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu.
 
Muş'ta terör örgütüne ait sığınak bulundu

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Hasköy ilçesi Karakütük kırsalı Pirtik Deresi bölgesinde 20 Eylül 2012'de yapılan arazi arama ve tarama çalışmalarında teröristlerce açılan ateş sonucu 1 astsubayın şehit olmasının ardından bölgede başlatılan operasyonlarda 4 teröristin yakalandığı hatırlatıldı.
Teröristlerin ifadeleri doğrultusunda söz konusu bölgede terör örgütü mensuplarının barınak olarak kullandığı bir sığınağın bulunduğu vurgulanan açıklamada, burada çok sayıda yaşam malzemesinin bulunduğu sığınağın imha edildiği kaydedildi.
Açıklamada yakalanan teröristlerin olayda kullandıkları silahların ele geçirilmesi ve bölgede olduğu değerlendirilen diğer teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyonların devam ettiği vurgulandı.

Karakolların çevresinde tuzaklanmış patlayıcılar imha edildi

Tunceli'de iki ayrı jandarma karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırı sonrası karakolların etrafına tuzaklanmış patlayıcılar imha edildi.
Teröristlerce saldırı düzenlenen Merkez Gökçek ve Şehit Mehmet Jandarma karakolları çevresinde askeri birlikler tarafından inceleme başlatıldı.
Tunceli-Erzincan karayolu Nazimiye ilçesi yol ayrımında bulunan Şehit Mehmet Jandarma Karakolu'nda inceleme yapan askerler, tuzaklanmış patlayıcıları imha etti.
İmha işlemi sırasında karayolunda trafik durduruldu ve sinyal kesici cihazlar kullanıldı. Askerler, karakol çevresinde arama-tarama çalışması da yaptı.
Bu arada çatışma yaşanan bölgedeki bazı mevzilerden çevreye saçılmış çok sayıda mermi kovanı görüldü.
Öte yandan bölgede yoğun helikopter trafiği yaşandığı, karakola gelen skorsky helikopterler için kobra helikopterlerinin çevre emniyeti aldığı görüldü.
Tunceli-Erzincan karayolu üzerinde bulunan Merkez Gökçek ve Şehit Mehmet Jandarma karakollarına teröristlerce saldırı düzenlenmiş, askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıkmıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir