İKSV'yi de THY taşıyacak

THY,3 yıl süreyle İKSV'nin yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarına sanatçı ve ekipman taşınmasına sponsor oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) etkinliklerinin yurt içi ve yurt dışında daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla, Türk Hava Yolları (THY) ile üç yıl süreli protokol imzaladı.

İKSV'de düzenlenen protokol töreninde konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul'un, Türkiye'nin en önemli markalarından biri olduğunu belirterek, ''İstanbul'un her yerinden gelecek veya gidecek sanatçıları, ayrıca gereken ekipmanları sponsor olarak taşıyacağız. Bu üç yıl boyunca İKSV'nin daha da etkili olmasını sağlayacağız'' dedi.

Kotil, THY'nin yaklaşımıyla ''İstanbul 2023'' vizyonu doğrultusunda, dünyanın en kolay ulaşılan şehri olacağını ifade ederek, İstanbul'dan uçulan nokta sayısının, dünyanın diğer şehirlerindeki uçulan nokta sayısından fazla olacağını ve bunun Türkiye'nin kültür ve turizme katkısı bulunacağını kaydetti.

THY'nin dünya sıralamasında uçulan nokta adedine göre sekizinci sırada olduğunu anlatan Kotil, ''Sekizinci sıraya gelmek kolay olmadı, ama sekizinci sıradan birinci sıraya çıkmak da zor değil. İç hatlarda 41 noktaya uçuyoruz. Yurt dışı 137 noktaya uçuşumuz var. Bu sayıyı bir kat daha katladığımızda birinci sıraya çıkıyoruz. İnşaallah bu gerçekleşecek'' diye konuştu.

İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da THY'nin bu yıldan itibaren üç yıl boyunca vakfın resmi havayolu olduğunu belirterek, kültür ve sanat yoluyla ulusal, uluslararası değerler arasında sürekli ve kalıcı bir etkileşim sağlamanın Vakfın temel amaçları arasında yer aldığını kaydetti.

Eczacıbaşı, düzenledikleri etkinliklerde kültür ve sanatın sınır tanımadığını ifade ederek, bu iş birliğinde verimli sonuç almayı umut ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı. Eczacıbaşı, Kotil'e sınırlı sayıda üretilen siyah lale kartı hediye etti. Kotil de THY amblemli küre verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir