İlk Türk Büyükelçi, Egeli işadamlarına Kamerun'u anlattı

Türkiye’nin Yaunde Büyükelçisi Atılay Ersan, iş fırsatları hakkında bilgi verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Türkiye’nin Yaunde Büyükelçisi Atılay Ersan, Kamerun'un çağ atlamak isteyen bir ülke olduğunu, iddialı altyapı projelerinin etap etap ihaleye açılacağını söyledi.

 

Ege Bölgesi Sanayi Odası’ndaki (EBSO) Kamerun'da İş Olanakları konulu toplantıya Atılay Ersan'ın yani sıra Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEIK) Türk Afrika Is Konseyi Başkanı Tamer Taşkın, EBSO Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi ve oda üyesi iş adamları katildi.

 

Kamerun'daki iş fırsatları hakkında iş adamlarına bilgi veren Atılay Ersan, Kamerun'daki kişi başı gelirin 2 bin 500 dolar civarında olduğunu, ülkedeki işsizliğin yüzde 30, enflasyonun ise yüzde 3 olduğunu belirtti.

 

Kamerun'un gelişme yolunda bir ülke olduğunu, ancak çok zengin olabilecek kaynaklara sahip olduğunu anlatan Ersan, özellikle altın, elmas, uranyum açısından zengin yer altı kaynaklarına sahip olduğunu dile getirdi.

 

Tarım alanında da kayda değer ürünlerin bulunduğu Kamerun'da, pamuk, kahve, kakao, ananas ve kerestenin ülke ekonomisi açısından önem taşıdığını ifade eden Atılay Ersan, Kamerun'un cag atlamak isteyen bir ülke olduğunu ve iddialı altyapı projelerinin etap etap ihaleye açılmasının söz konusu olduğunu anlattı.

Bu konularda ilginizi çekebilir