İlköğretim 6. sınıf öğrencisi yarın SBS'ye girecek

8. sınıfların sınav sonuçları 13 Temmuz 2009'da, 6 ve 7. sınıfların sınav sonuçları 31 Temmuz 2009'da açıklanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - İlköğretim 6. sınıf öğrencisi yaklaşık 1 milyon 100 bin aday yarın Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girecek.

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin 6 Haziran Cumartesi, 7. sınıf öğrencilerinin 7 Haziran Pazar günü katıldığı SBS, yarın 6. sınıf adaylarının da girmesiyle tamamlanacak. SBS, tüm il merkezleri ile yurt dışında Lefkoşa, Trablusgarp, Riyad, Medine, Cidde, Aşkabat, Bakü ve Bişkek'de gerçekleştirilecek. SBS tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00'da merkezi sistemle aynı anda yapılacak. Adaylara 80 soru yöneltilecek ve 90 dakika süre tanınacak.

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için adayların en geç saat 09.30'da sınav yerlerinde hazır olmaları gerekiyor.

Adayların, sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanı veya pasaport, en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi de bulundurmaları isteniyor. Kimlik belgeleri (nüfus cüzdanı veya pasaport) yanında olmayan öğrenciler kesinlikle sınava alınmayacak.

Öğrencilerin, sınav salonlarına alınırken yanlarında sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saat bulundurup bulundurmadığı kontrol edilecek. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarını ihlal ettiği için tutanakla geçersiz sayılacak. Öğrenciler sınava başı açık, temiz, düzenli ve aşırılığa kaçmayan bir kıyafetle girecek.

Sınav başladıktan sonra ilk 30 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak, ilk 60 dakika içinde ise sınav salonu terk edilemeyecek. Öğrenciler, sorulara verdikleri cevapları alamayacak. Bu kurala uymayanların sınavı geçersiz olacak.

8. sınıfların sınav sonuçları 13 Temmuz 2009'da, 6 ve 7. sınıfların sınav sonuçları 31 Temmuz 2009'da açıklanacak. Sonuçlar, http://www.meb.gov.tr ile http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek.