İMKB, 18 şirkete, 1.6 milyar TL kaynak sağladı

İlk kez halka arz edilen 14 şirkete sağlanan kaynak miktarı 1.25 milyar lirayı aştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İMKB, temmuz sonu itibariyle, menkul kıymet halka arz eden 18 şirkete, 1 milyar 600 milyon lirayı aşan miktarda kaynak sağladı.

İMKB'den konuya ilişkin olarak yapılan duyuruda, bunlardan İMKB'de hisse senetleri ilk defa işlem görmeye başlayan 14 şirketin temin ettiği fon miktarının 1 milyar 250 milyon lirayı aştığı vurgulanarak, 7-8 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen Halka Arz Zirvesi sonrası sermaye piyasalarına ve Türkiye ekonomisine artan yoğun ilginin sonucu olarak, halka arzlarda 2000 yılından bu yana iyi bir performans sergilendiği belirtildi.

2010 yılının ilk yarısında, İMKB'de finansal enstrüman çeşitliliği bakımından önemli gelişmeler kaydedilirken, ilk defa oydan yoksun pay senedi ve aracı kuruluş varantlarının Borsa kotuna alındığına dikkat çekildi.

Son yıllarda kamu borçlanmasında görülen azalma sonucunda, uzun yıllar kendinden beklenen işlevi yerine getiremeyen özel sektör borçlanma araçları piyasasının da canlanma eğilimine girdiği kaydedilen duyuruda, 2010 yılı itibariyle 5 şirketin bu piyasadan tahvil ihracı yoluyla toplam 280 milyon 500 bin lira tutarında kaynak sağladığı, halihazırda bir şirketin tahvil, bir bankanın da banka bonosu olmak üzere toplam 240 milyon lirayı bulan kotasyon başvurusunun bulunduğu kaydedildi.

Duyuruda, İMKB bünyesinde "Nitelikli Yatırımcıya İhraç Pazarı" kurularak, hisse senetleri Borsa'da işlem gören ortaklıklara, izahname ve sirküler düzenlemeksizin ihraç edebilecekleri ve yalnızca "Nitelikli Yatırımcı"lar tarafından satın alınabilecek borçlanma araçlarını ihraç etme imkanının da getirildiği bildirildi. Bu kapsamdaki ilk başvurunun (Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş) ise İMKB'ye 28 Temmuz 2010 tarihinde yapıldığı belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir