İMKB alımlarla yüzde 2 yükseldi

Borsa, günü 1.072 puan artışla 56.787 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabahki yükselişini gün boyunca sürdüren İMKB, günü 1.072 puan ve yüzde 1.92 değer artışla 56.787 puandan kapattı. Dolar bugün 1.5550 liraya inerken, faiz yüzde 8.4 seviyelerine çekildi.

Yurtiçi piyasadaki olumlu hava, yurtdışı endekslerin toparlamasıyla pekişti. Alıcılı görünüm ikinci seansta hızlandı ve endeks 56.875 puana kadar çıktı. Gün sonuna doğru ABD piyasaları ISM verileri sonrasında yükselişle açılırken değer artışları yüzde 2’ye ulaştı.

Yurtiçi piyasada bilanço beklentilerinin yanı sıra Anayasa Mahkemesinin Anayasa değişikliği paketine ilişkin vereceği karar bekleniyor.

Öte yandan uluslararası piyasada euro/dolar 1.2645 seviyesine yükselirken, yurtiçinde dolar 1.5550 liraya geriledi. Euro ise 1.97 seviyesine çıktı.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.46 seviyesine indi. Gösterge faiz dün yüzde 8.50 seviyesinden kapanmıştı. Yarına valörlü işlemler ise yüzde 8.43 bileşik seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir