İMKB haftaya yükselişle başladı

G20'den somut sonuç çıkmaması nedeniyle yurtdışı endekslerde kararsız görünüm etkili.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtdışında karışık görünüm etkili olurken, borsa haftaya sınırlı da olsa yükselişle başladı.

Hafta sonu yapılan G20 zirvesinden piyasalar adına sürpriz sayılabilecek bir sonuç çıkmadı. Bankacılık kesimine yönelik beklenen vergi reformu, sermaye yeterliliği gibi düzenlemelerde somut bir sonuca varılmazken, süreç zamana bırakıldı.

Asya'da Japonya borsası değer kaybıyla günü tamamladı. ABD ve Avrupa vadeli işlemelerde sınırlı da olsa artı görünüm etkili olurken, İMKB güne 194 puan artışla 56.058 puandan başladı. En yüksek 56.400 puanı test eden Bileşik Endeks, saat 10:13 itibariyle 56.317 (+453) puanda yer alıyor. İşlem hacmi ise 143 milyon TL düzeyinde. İMKB 100 Endeksi için destekler 55.500 ve 55.000 olarak gösterilirken, yükselişlerde 56.000 ve 56.500 dirençler olarak karşılanacak.

ABD'de bugün kişisel gelirler ve harcamalar verisi açıklanacak. Yurtiçinde ise çarşamba günü ilk çeyrek büyüme rakamı gelecek. Haftanın son günü ABD işsizlikle ilgili veriler yine piyasaların merak ettiği bir diğer önemli daha olacak.

Döviz cephesinde ise euroda toparlanma denemeleri devam ediyor. 1.24 seviyesinin üzerini zorlayan Euro/Dolar şu sıra 1.2365 sent seviyesinde işlem görüyor. Yurtiçinde dolar/TL kotasyonları 1.57 seviyesinde. Bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.5710/1.5750 TL düzeyinde yer alıyor.

Tahvil-bono piyasasında 25 Ocak 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 8.81 seviyesinde. Gösterge faiz cuma günü spot piyasada yüzde 8.85 bileşikten kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir