İMKB sınırlı düşüşle kapandı

Gün içerisinde en yüksek 69.708 seviyesini test eden borsa 69.374 puandan kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasası bugün yön bulmakta zorlandı. Günü yatay kapatan endeks, düne göre 62 puan gerileyerek 69.374 puandan sonlandı. Gün içerisinde en yüksek 69.708, en düşük 69.193 seviyelerini test eden borsada 2.35 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Piyasaların bugün yakından takip ettiği merkez bankası toplantılarında bir sürpriz olmadı. İngiltere faizi yüzde 0.5, Avrupa Merkez Bankası yüzde 1.25 seviyesinde bıraktı. ECB Başkanı Trichet, yukarı enflasyon risklerini çok yakından izleyeceklerini kaydederek, faizi tekrar artırmak için Haziran sonrasına kadar bekleyebileceklerini işaret etti. Soru işaretleri yaratan makroekonomik veriler sonrası yurtdışında satıcılı seyir devam ediyor.

Dün 1.4940 ile son 17 ayın zirvesine çıkan Euro/Dolar'da bugün yön aşağı döndü. Parite 1.4620 seviyelerine doğru indi. Yurtiçinde ise dolar 1.5460 liradan, euro 2.2670 liradan günü tamamladılar.

Tahvil-bono piyasasında; 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi yüzde 8.45 seviyesine yükseldi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir