İMKB, yatırımcısına 'zirve'den bakıyor

Borsa 59.919 puanla tüm zamanların en yüksek kapanışı gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Alternatif piyasadaki gevşeme eğilimini arkasına alan İMKB hisse senetleri piyasası, mali sektör öncülüğünde alıcılı seyrine bugün de devam etti. Gün içerisinde 60.112 seviyesine ulaşarak tüm zamanların rekorunu kıran borsa, bir ara kar satışlarıyla 59.303 puana indi.

ABD spot piyasasının yükselişle açılması ve Avrupa'da çıkışın hız kazanması, İMKB'nin de yeniden yükselmesine destek oldu. Bileşik Endeks, gün sonunda 59.919 puana çıkarak tüm zamanların kapanış rekorunu yenilemiş oldu. Gün sonunda 2 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

Tahvil-bono piyasasında güne alımlarla başlanırken, ardından yatay seyre geçildi. Dün spot piyasada yüzde 8.32 bileşik seviyesinden kapanan 25 Nisan 2012 vadeli gösterge tahvil, bugün yüzde 8.16'ya kadar indi. Gösterge faiz günü yüzde 8.18 bileşik seviyesinden tamamladı.

Döviz piyasasında ise dolar 1.52 TL'nin altını gördü. Interbank işlemlerde şu sıra Dolar/TL kotasyonları 1.5170 seviyesinde yer alıyor. Serbest piyasada dolar 1.5250, euro 1.9620 liradan kapandı.

Diğer yandan bugün çeyrek altın 94.5, cumhuriyet altını 394 liradan el değiştirdi.

Yurtdışında değer artışları yüzde 2'yi geçti

Dün Bernanke'den istediğini alamayan piyasalar satış tarafına geçerken, yeni gün temkinli başladı. Ancak günün ikinci yarısında alım tarafı ağırlık kazandı ve endekslerin yükselişi hızlandı. Yurtdışı piyasalar ortalama yüzde 2 prim yapmış durumda. Bu arada Fed Başkanı Bernanke bugünkü açıklamalarında da dünden farklı bir değerlendirme yapmadı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir