İMKB, yeni dirençleri deniyor

Borsada yükseliş eğilimi devam ediyor, endeks 61 bini denedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında yukarı yönlü hareket devam ediyor. Güne 159 puan artışla 60.564 puandan başlayan borsa, 61 bini denedi.

Dün ABD’de dayanıklı mal siparişleri verisindeki beklenmedik düşüş ve Fed'in ekonomik büyümenin bazı bölgelerde yavaşladığı yönündeki açıklamaları yurtdışı kapanışlara olumsuz yansıdı. Bugünse ABD vadeli piyasada ve Avrupa’da artı seyre geçildi.

Yurtiçinde ise bilanço bazlı beklentileri de fiyatlamaya devam eden İMKB, yükselişle açıldı ve 60.940 puana kadar çıktı.

Bu arada Mobius, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, "Halihazırda bugün Türkiye'ye 1 milyar doların üzerinde yatırım yapmış durumdayız. Bu yatırımları daha artırmayı planlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Türkiye ekonomisinin uzun vadeli potansiyeli konusunda iyimser olmaya devam ettiklerini anlatan Mobius, "Fiyatlar cazip" diye konuştu.

Bileşik Endeks saat 10:10 itibariyle 60.832 (+428) puanda yer alıyor. İşlem hacmi ise 272 milyon lira düzeyinde. Bileşik Endekste, 61.000 – 61.500 direnç seviyeleri olarak izleneceği belirtiliyor. Olası kar satışları uyarısı da devam ediyor.

Merkez Bankası, daha önce duyurduğu çıkış stratejisi kapsamında, yabancı para yükümlülüklerinde yüzde 9,5 olan oranı yüzde 10'a çıkardı. Merkez Bankası söz konusu zorunlu karşılık adımıyla piyasadan yaklaşık 719.6 milyon USD çekileceğini öngörüyor.

Dolar/TL kotasyonlarında 1.51 seviyesindeki sakin görünüm devam ediyor. Interbank işlemlerde şu sıra en iyi alış/satış 1.5100/1.5110 TL düzeyinde.

Tahvil-bono piyasasında gösterge faiz dün yüzde 8.15 bileşik seviyesinden kapanırken, bugün yüzde 8.24 seviyesinde yer alıyor. İşlem hacmi 212 milyon TL civarında.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir