İMKB yüzde 2 yükseldi

Piyasalar dünkü sert düşüşlerin ardından kayıpların önemli kısmını bugün geri aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Alıcılı bir gün geçiren İMKB hisse senetleri piyasası kapanışını 1134 puan artışla 67.742 puandan gerçekleştirdi. Gün sonunda hisse senetleri yüzde 1.7 değer kazanırken, 2.4 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

S&P’nin ABD’nin kredi görünümünün negatife düşürmesinin yarattığı satışlar sonrası bugün tepki alımları geldi. Yurtdışında tepki alımları öğleden sonra daha belirgin bir hal alırken, İMKB’de yükselişle başlayan gün boyu korundu. Bileşik Endeks bugün 66.964 – 67.793 aralığında işlem gördü ve günü 67.742 puandan tamamladı.

Yurtiçi piyasada ilk çeyrek bilanço dönemine girildi. Bugün Türk Telekom 609 milyon TL ile piyasa beklentisinin bir miktar üzerinde kâr açıkladı. Bu arada Turcell’in ise 27 Nisan’da bilanço açıklaması bekleniyor.

Serbest piyasada dün 1.54’ün üzerinde alıcı bulan dolar bugün geriledi. Kapalıçarşıda dolar 1.5320 liradan euro 2.1930 liradan günü tamamladılar.

Tahvil-bono piyasasında ise bugün alım ağırlıklı seyir etkili oldu ve göster faiz gevşedi. 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvil kapanışını yüzde 8.60 bileşikten gerçekleştirdi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir