İMKB'de bilanço dönemi başlıyor

Geçen hafta yüzde 3'e yakın prim yapan İMKB yeni haftaya da alıcılı başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Geçen hafta yüzde 3'e yakın prim yapan İMKB yeni haftaya da alıcılı başladı. 

Yabancı para karşılıkları için faiz ödemeyi Aralık 2008'de, TL karşılıklar için faiz ödemeyi Ekim 2010'da bırakan Merkez Bankası'nın, yeniden zorunlu karşılıklara faiz vereceği ‘söylenti'leri cuma günkü harekette önemli rol oynadı. Yine Türkiye'nin kredi notunun kısa sürede artırılacağı beklentisi de alımlarda etkili oldu.

İMKB, önceki döneme göre veri akışının daha zayıf olduğu haftaya, 229 puan artışla 65.538 puandan başladı. Yurtiçinde bu hafta start alacak dördüncü çeyrek şirket bilançoları ve Merkez Bankasının Şubat ayı PPK toplantısı önemli gelişmeler. Bankalardan ilk olarak TEB, Akbank, İş Bankası ve Garanti'den bilanço gelmesi bekleniyor.

Bu arada 2011 yılı Ocak ayında yabancı yatırımcılar İMKB hisse senedi piyasasında net 752,6 milyon dolarlık satım gerçekleştirdi. Alım işlemleri 6,54 milyar dolar olurken, 7,29 milyar dolar da satış yapıldı.

Döviz cephesine baktığımızda, Dolar/TL 1.61 – 1.62 seviyelerindeki kuvvetli bir direnç bölgesinden geri dönmüştü. Cuma günü Euro/Dolar paritesinin 1.36 seviyesinin altına sarkması ile Dolar/TL 1.5900/1.5950 fiyat aralığında dengelenmişti. Dolar/TL'de işlemler şu sıra 1.5750/1.5800 düzeyinde yer alıyor.

Haftayı yüzde 8,43 bileşik seviyesinde kapatan 07.11.2012 vadeli tahvil bu sabah tezgahüstü piyasada yüzde 8,36 - 8,42 bileşik aralığında açıldı. Gösterge faiz şu sıra yüzde 8.34 bileşikten işlem görüyor.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir