İMKB'de sıcak para yok

İMKB Başkanı Erkan, "Bireysel yatırımcılar hisseleri ortalama 10 gün tutarken, bu süre kurumsal yatırımcılarda 1 yılı buluyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Bireysel yatırımcılar hisseleri ortalama 10 gün tutarken, bu sürenin kurumsal yatırımcılarda 1 yılı bulduğuna işaret eden İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, "Dolayısıyla herkes 'sıcak para, sıcak para' diyor. Ancak İMKB'de sıcak para yok" dedi.

Erkan, İngiliz Ticaret Odasınca, İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda güçlü büyüme yakaladığını, enflasyonun ve gecelik faizlerin tek haneye gerilediğini hatırlattı.

Yabancı yatırımlar konusunda da Türkiye'nin hala iyi bir performans gösterdiğini ifade eden Erkan, ancak önceki yıllara göre gerileyen yatırımların, Türkiye ekonomisinin kırılganlığını artırdığını söyledi.

Türkiye sermaye piyasaları hakkında da bilgi veren Erkan, İMKB'de yabancı yatırımcıların oranının yüzde 60'ların üzerinde bulunduğunu belirtti.

Erkan, 2001 yılında yaşanan krizle birlikte yabancıların İMKB'deki paylarının gerilediğini, ancak son küresel krizde yabancıların borsadan çıkmadıklarını anlattı. Bunun, yabancı yatırımcıların sermaye piyasalarına duyduğu güvenin göstergesi olduğunun altını çizen Erkan, yabancıların İMKB'deki pozisyonlarını hala koruduklarını kaydetti.

Bireysel yatırımcılar hisseleri ortalama 10 gün tutarken, bu sürenin kurumsal yatırımcılarda 1 yılı bulduğunu bildiren Erkan, "Dolayısıyla herkes 'sıcak para, sıcak para' diyor. Ancak İMKB'de sıcak para yok" dedi.

İMKB'nin bu konudaki vizyonunu da paylaşan Erkan, Türkiye'deki bütün borsaların tek bir çatı altında birleştirilmesinin hedeflendiğini, ardından bunu uluslararası sermaye piyasaları ile bağlamayı hedeflediklerini anlattı.

Bunun büyük bir sinerji yaratacağına dikkati çeken Erkan, bu yapının, işlem hacmini önemli ölçüde artıracağını bildirdi. Erkan, "Bu gelişme bizi artık finans haritasında gösterecek" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir