'İncirlik Üssü bir NATO üssü değildir'

Milli Savunma Bakanı Işık, "İncirlik Üssü bir NATO üssü değildir. Bunun herkes tarafından bilinmesi lazım. Türkiye'nin izni ile orada bulunuyorlar." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İncirlik Üssü tartışmalarıyla ilgili olarak, "Son karar Türkiye'nindir; gerekmedikçe nihai kararı vermeyiz ama gerektiğinde de vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Yetki Türkiye'dedir" dedi.

HaberTürk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Işık, İncirlik konusunda, ABD'li yetkililerle konuştuklarını ve bütün hassasiyetleri ortaya koyduklarını belirtti.

Bakan Işık, şu değerlendirmeleri yaptı:

"İncirlik Üssü bir NATO üssü değildir. Bunun herkes tarafından bilinmesi lazım. Türkiye'nin izni ile orada bulunuyorlar. Türkiye bu noktada ABD ile de diğer koalisyon ülkeleriyle de görüşmelerini sürdürüyor. Bu görüşmeler eğer Türkiye'nin çıkarlarını tehdit eder bir noktada cereyan eder ve bir sonuç alınamazsa o zaman Türkiye her türlü ihtimali değerlendirir. İncirlik'teki koalisyon güçlerinin varlığı DEAŞ'la mücadele dışında başka bir amaca yönelik bulunduruluyor kanaati oluşursa elbette gereği yapılır. Şu anda bunu söylemek için çok erken. Sonuçta biz bir ittifak içerisindeyiz."

ABD'li yetkilileri bu konuları defalarca konuştuklarını yineleyen Işık, bazı olumlu adımlar atıldığını, olumlu yansımalar olduğunu ancak bunun bekledikleri hızda gerçekleşmediğini bildirdi.

ABD ve diğer koalisyon ülkeleriyle görüşmelerinin sürdüğünü tekrarlayan Fikri Işık, "Ümit ederiz ki bu görüşme trafiğinde sonuç alırız. Yoksa adım atılmayan bir görüşmenin sonuçta itibarı olmuyor. Sorunlarımızı bütün açıklığıyla ortaya koyuyoruz. Sonuçta yetki Türkiye'dedir. Bu konuda son karar Türkiye'nindir. Bu konularda gerekmedikçe nihai kararı vermeyiz ama gerektiğinde vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

'İncirlik Üssü'nün kapatılması gündemde değil''İncirlik Üssü'nün kapatılması gündemde değil'

 

Bu konularda ilginizi çekebilir