İnegöl'ün turizm bölgesi sele teslim oldu

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nin termal turizm bölgesi Oylat, sele teslim oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nin termal turizm bölgesi Oylat, sele teslim oldu. Sel ve heyelan sonucu tatilcilerin araçları ve Green Termal Oteli ile Oylat Pazaryeri inşaatı selden ve toprak kaymasından zarar gördü.

Bursa ve çevresinden dünden bu yana aralıklarla devam eden sağanak yağış, İnegöl İlçesi'nin termal turizm merkezinde sele neden oldu. Sel ve toprak kayması nedeniyle yol da ulaşıma kapandı. Tatilcilerin park halindeki araçları sele kapılarak sürüklendi. Yoğun sel nedeniyle Green Termal Otel de zarar gördü. Bazı kişiler sele kapılan araçları kurtarmak için seferber oldu. Sele kapılan 5 araç çevredekilerin çabası ile kurtarıldı. Sevk edilen iş makineleri selin önünü kesmek için kum taşıma işlemi yaptı. Selin geldiği bölüme giden iş makinesi de toprağa gömüldü. Sel ve toprak kaymasının ardından incelemelerde bulunmak için Oylat'a gelen Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, sel ve heyelan sonucu bölgenin büyük zarar gördüğünü belirterek, şöyle dedi:

"Hilmiye Deresi taşınca Hilmiye ve Bahçekaya Mahallesi yolu kapandı. İnegöl Belediyesi ve Büyükşehir iş makinelerinin çalışmaları sonucu Oylat yolu açıldı. İyileştirme çalışmaları devam ediyor. İnşallah bu kötü vaziyeti temizleriz. Bizim sevincimiz hiçbir cana gelmemesi. Can kaybı olmaması bizi mutlu etti. Sadece maddi hasar oluştu. Kişisel zarar çok yok, şirkete ait zarar var. Oylat pazaryeri inşaatı zarar gördü. Halkımıza ve tatilcilere geçmiş olsun diyorum."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir