İngiliz ekonomisi yavaş büyüyecek

İngiltere'de GSYH bu yıl yüzde 1,4 büyüyecek. Hükümet kamu harcamalarını gözden geçirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiliz ekonomisindeki iyileşmenin kış aylarında yavaşlayacağı ve bu yıl Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın (GSYH) yüzde 1,4 büyüyeceği belirtildi.

Ernst & Young denetim ve danışmanlık firmasının hazırladığı rapora göre, ülkede kış dönemindeki yüksek enflasyon da birçok kişiyi olumsuz etkileyecek.

GSYH'nın 2011 yılında ise yüzde 2,2 büyüyeceği tahmininde bulunulan raporda, kış aylarının ardından ekonomideki iyileşmenin hızının artacağı ancak asıl iyileşmenin 2011 yılının sonundan önce hissedilmeyeceği kaydedildi.

Harcamalar gözden geçirilecek

İngiltere'de Muhafazakar- Liberal Demokrat koalisyon hükümeti Mayıs ayında göreve başlamalarının ardından, Haziran ayında acil bütçeyi açıklamıştı. Vergi artışları ve kesintileri içeren bütçenin ardından hükümetin bu hafta da harcamalarıyla ilgili gözden geçirmesini yayınlaması bekleniyor.

Bu arada İngiltere'nin en büyük 35 şirketi, hükümetin kesinti planlarına destek verdiğini açıkladı. BT, Marks and Spencer, GlaxoSmithKline gibi şirketler Maliye Bakanı George Osborne'un bütçe açığını gidermek için gittiği kesintilere destek vermemenin "hata olacağını" kaydetti.

Osborne'un harcamalarla ilgili gözden geçirmeyi çarşamba günü açıklaması bekleniyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir