İnternet oyunu aracılığıyla Suriye'ye yardım

Dünya Gıda Programı (WFP), Facebook üzerinden oynanan ''Stylista'' oyunu aracılığıyla Suriyelilere gıda yardımı yapılabileceğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
NEW YORK - BM Dünya Gıda Programı (WFP), Facebook üzerinden oynanan ''Stylista'' oyunu aracılığıyla Suriye'de yerlerinden edilmiş insanlara gıda yardımı yapılabileceğini bildirdi.
WFP'dan yapılan açıklamada, Tayland merkezli moda temalı Stylista'nın, her ay yaklaşık 1 milyon kişi tarafından oynandığı belirtildi.
Oyunun, kullanıcılarına sanal olarak dünyanın önemli moda merkezlerini ziyaret etme ve son trend ürünleri satın alma imkanı sunduğu ifade edilen açıklamada, Suriye'de yerlerinden edilen kişilere gıda yardımında kullanılması amacıyla hazırlanan tişört ve çantaların da oyun aracılığıyla satılacağı dile getirildi.
Stylista oyununun Suriye için katkıda bulunan kullanıcılarına farklı özellikleri kullanma fırsatı da sunacağı belirtildi.
Açıklamada, Dünya Gıda Programı'nın Suriye'de gelecek aylarda 2,5 milyon kişiye yardım ulaştırmayı planladığı kaydedildi.