İnternet Yayıncıları Derneği'nden tepki

İnternet Yayıncıları Derneğinden yapılan açıklamada, "İnternet özgürlüğü olmayan bir ülkede, ifade özgürlüğünden, basın özgürlüğünden, insan haklarından, çağdaşlıktan söz edilemez" denildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İnternet Yayıncıları Derneği, Twitter'ın ardından Youtube sitesinin de kapatılmasının ardından açıklama yaptı. Açıklamada, erişim engelleme kararlarıyla Türkiye'nin dünyadaki internet düşmanı ülkeler arasındaki yerini aldığı ileri sürüldü. Twitter hakkındaki erişimin engellenmesi kararının kaldırılması beklenirken, YouTube'a erişimin idari bir kararla yasaklandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"5651 sayılı kanunda yapılan son düzenlemeyle tüm web sitesinin değil, yalnızca 'sakıncalı' içeriğin yer aldığı sayfanın URL bazlı engellenebileceği öngörülmüşken hem Twitter'ın hem de Youtube'un tümüyle erişim yasağına maruz bırakılması hukuk dışıdır, hukukun çiğnenmesidir. Türkiye'de internet ne yazık ki hükümetin oyuncağı haline gelmiştir. İnternet özgürlüğü olmayan bir ülkede, ifade özgürlüğünden, basın özgürlüğünden, insan haklarından, çağdaşlıktan söz edilemez. İnterneti tehdit ve tehlike olarak gören hükümet elini bu alandan derhal çekmeli, hukuku çiğnediği yasakçı uygulamalarına son vermelidir."