İntibak'ta geri adım

Önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu'na sunulması beklenen İntibak Yasa tasarısı, emekli dernekleri ile SGK uzmanlarının yapacağı görüşmeler nedeniyle ileri bir tarihe kaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, önceki gün Bakanlıkta emekli derneklerinin yöneticileri ile gerçekleştirdiği toplantı öncesinde, intibak düzenlemesini haftaya Bakanlar Kurulu'na göndereceklerini açıklamıştı. Ancak, ardından yapılan toplantıda, emekli derneklerinin buna itiraz ettiği, İntibak'ın derneklerin önerilerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanları ile paylaştıktan sonra Bakanlar Kurulu'na gönderilmesi gerektiğini söyledikleri öğrenildi.

Bakan Çelik de bunun üzerine SGK uzmanları ile emekli derneklerinin 29 Kasım Salı ve 1 Aralık Perşembe günleri bir araya gelerek çalışma yapmalarını istedi. Bu nedenle İntibak Yasa tasarısının Bakanlar Kurulu'na gönderilmesinin önümüzdeki haftaya yetişemeyeceği öğrenildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu'na sunulması beklenen İntibak Yasa tasarısının emekli dernekleri ile SGK uzmanlarının yapacağı görüşmeler nedeniyle ileri bir tarihe kaldığı öğrenildi. Önceki gün Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) ile Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimleri Derneği temsilcileri ile İntibak konusunu görüşmek üzere Çalışma Bakanlığı'nda bir araya gelen Bakan Çelik, İntibak düzenlemesinin haftaya Bakanlar Kurulu'na gönderileceğini açıklamıştı. Ancak derneklerin toplantıda buna itiraz ettiği ve SGK uzmanları ile İntibak düzenlemesinin içeriğine ilişkin görüş alışverişinde bulunulması ve derneklerin önerilerinin sunulması için randevu talebinde bulunduğu ve Bakan Çelik'in de bunun üzerine SGK uzmanları ile emekli derneklerinin önümüzdeki hafta Salı ve Perşembe günleri bir araya gelerek ortak çalışma gerçekleştirmelerini istediği öğrenildi. Bu nedenle İntibak düzenlemesi önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu'na gönderilemeyecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir