Irak'ta yaşanan olay istismar ediliyor

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "Kardeşliği bozmak isteyenler depremi de Irak'taki ölümleri de istismar için fırsat bildiler dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Irak'ta yaşanan olay"ın istismar edildiğini belirterek, "Bir yanda köyüne gelen kaymakamı tekme tokat dövenler diğer yanda taziyeye gelenleri korumak için kendilerini yumruklara siper edenler var. Birincisi Kürt istismarcısı, diğeri örfü, adetini, misafirlerini emanet olarak gören Kürtler" dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Yılmaz "Irak'ta yaşanan olayda" hayatını kaybedenler için "başsağlığı" dileyerek sözlerine başladı. Acıyı paylaşmak, anlamak için 74 milyonu kardeş bilmenin gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Van-Erciş depreminde nasıl bir beraber olduysak Irak'ta ölen kardeşlerimiz için de Türkiye bir ve beraber oldu, aynı acıyı hissetti" dedi. Bu kardeşliği bozmak isteyenlerin Irak'taki ölümleri de istismar için fırsat bildiğini söyleyen Bakan Yılmaz, ancak milletin buna itibar etmediğini ifade etti.

Konuşması sırasında sık sık müdahale eden BDP'lilere, "Hep yaptınız, hep istismar ettiniz" diye seslenen Bakan Yılmaz, "35 bin insanın eline silah verip dağa sürükleyenler katildir. 35 bin insanın eline silah verip intihara sürükleyenler katildir" dedi.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Bakan Yılmaz'ın konuşması sırasında "İnsan kardeşini bombalar mı?", "Katliamın sorumlusu kim?", "İstihbaratı size kim verdi" diye bağırdı.

Bu konularda ilginizi çekebilir