İran görüşmeye hazır

Ahmedinejad, 5 artı 1 ülkeleriyle İstanbul, Tahran ve Brezilya'da nükleer konularda görüşmeye hazır olduklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAHRAN - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "5 artı 1 ülkeleriyle İstanbul, Tahran ve Brezilya'da nükleer konularda görüşmeye hazırız" dedi.

Ahmedinejad, yurt gezileri kapsamında gittiği Kereç kentinde halka hitaben yaptığı konuşmada, '5 artı 1' ülkeleriyle nükleer konularda yürütülen müzakerelere değindi.

İran Cumhurbaşkanı, nükleer konularda müzakerelerden yana olduklarını, ancak ülkesinin nükleer bir güç olduğu gerçeğinin kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

"5 artı 1 ülkeleriyle İstanbul, Tahran ve Brezilya'da nükleer konularda görüşmeye hazırız" diyen Ahmedinejad, sorunların ancak müzakereyle çözülebileceğini kaydetti.

Batılı ülkelerin siyasi baskı, propaganda ve yaptırım kararlarıyla İran'ın nükleer güç olmasını engellemeye çalıştığını belirten Ahmedinejad, "Bu mücadelede İran halkı zafere ulaştı" ifadesini kullandı.

Yaptırım ve tehditle bir yere varılamayacağının anlaşıldığını kaydeden Ahmedinejad, nükleer güç olmadıkları dönemde bile Batılı ülkelerin, İran halkını engelleyemediğini bildirdi.

Ahmedinejad, Batılı ülkelere atfen, "Onlar, İran halkının haklarını resmen tanır ve samimi bir şekilde müzakere masasına otururlarsa herkes kazanacak" diye konuştu.

İran Cumhurbaşkanı, nükleer enerji elde etme haklarından zerre kadar taviz verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir