İrticayla Mücadele Eylem Planı'nında Ufuk Akkaya tahliye oldu

Mahkeme 10 aydır tutuklu bulunan Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya'nın tahliyesine karar verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasında, tutuklu sanıklardan Ufuk Akkaya'nın tahliyesine karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada taleplere ilişkin mahkeme heyetince alınan ara kararlar, heyete başkanlık yapan üye hakim Hasan Hüseyin Özese tarafından açıklandı.

Buna göre mahkeme, suç vasfının değişme ihtimali ve dosyadaki mevcut delil durumunu dikkate alarak yaklaşık 10 aydır tutuklu bulunan Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya'nın tahliyesine karar verdi.

Akkaya hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Akkaya, bir grup İşçi Partili tarafından karşılandı

"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasında tahliye edilen Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya, Beyoğlu'ndaki televizyon binası önünde bir grup İşçi Partili tarafından karşılandı.

İP İstanbul İl Başkanlığı ve Ulusal Kanal önünde basın açıklaması yapan Akkaya, tutuklanma kararını ve bu davayı eleştirerek, "Silivri'den cesaret mesajı getirdim" diye konuştu.

Silivri Cezaevi'nde yatan arkadaşlarının teker teker çıkacağını, hiçbirinin suç işlediğine dair bir delil bulunmadığını iddia eden Akkaya, "Bu davada isimlerimizi bile doğru yazamayanlarca, Hanefi Avcı'nın kitabında açıkladığı gibi usulsüz dinlemeler, dizi dizi tezgah ve tuzaklarla içeri tıkıldık" dedi.

Akkaya, kendisi dışarıdayken, aynı suçlamalara maruz kalan Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım'ın halen tutuklu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"10 ay önce tutuklandık. Değişen hiçbir şey olmadı. Bu dosyaya hakkımda ne lehte ne de aleyhte bir delil girmiştir. Bizimle birlikte Tuncay Özkan, Deniz Yıldırım, Mustafa Balbay, Hikmet Çiçek, Emcet Olcaytu gibi basınımızın değerli temsilcileri özgürlük mücadelesi veriyor. Yaptıkları haberler yüzünden hedef alınarak tutuklandılar. Biz içeri girdikten sonra 81 kişinin yasa dışı dinlemeleri ortaya çıktı."

Akkaya, İstanbul emniyetinde gizli dinlemeler yapan bir birimle ilgili yayımladıkları haber nedeniyle gözaltına alınıp tutuklandığını öne sürerek, bu davada gerçek hiçbir şeyin bulunmadığını savundu.

Gazetecilerin bundan sonra ne yapacağını sorması üzerine de Akkaya, "Mücadelemizi sürdüreceğiz. Oradaki arkadaşlarımızı teker teker alacağız. Boş durmayacağız elbette. Ben içerideki önemli gazetecilerimiz için kaldığım yerden görevime devam edeceğim. Buradaki sevinç çok buruk bir sevinç. Arkadaşlarımız hala içeride" diye konuştu.

Türk bayraklarıyla çeşitli pankartlar açarak sloganlar atan partililer, açıklamanın ardından dağıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir