İş dünyasının Oscar'ı Türk şirketinin

Yazılım mühendisi Türk gençlerin İsviçre'de kurduğu şirket, Pitcher adı verdiği uygulamayla Uluslararası Stevie Ödülü kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Yazılım mühendisi bir grup Türk gencinin İsviçre'de kurduğu şirket, Pitcher adını verdiği uygulamayla Uluslararası Stevie Ödülleri'nin iş kategorisinde madalya kazandı.
 
İsviçre'de kurulu Vayen şirketinin Türkiye Ar-Ge Ofisi Müdürü Volkan Çalışkan, 2007'den itibaren birçok projeyi hayata geçirdiklerini, ilk Türk iPhone uygulaması "Haberci"nin de bu uygulamalardan biri olduğunu söyledi.
 
Türkiye ve Avrupa'da yaptıkları projelerle tanınır hale geldiklerini savunan Çalışkan, insanların dikkatini çekmeye başladıktan sonra İsviçre'de Vayen isimli şirket kurduklarını anlattı.
 
Birçok firmanın bir ürün geliştirip ondan sabit bir gelir elde ettiği zaman servis işlerine ağırlık vermeye başladığını aktaran Çalışkan, kendilerinin ise işe servis odaklı başladıklarını ve Eylül 2010'da kendi yazılımları Pitcher'ı geliştirmek için adımlar attıklarını dile getirdi.
 
Tabletlerle ortaya çıkan fırsat
 
Birçok farklı yazılımın birbiriyle entegre çalıştığı Pitcher'ın tablet bilgisayarlarla ortaya çıkan bir fırsat olduğunu ileri süren Çalışkan, şöyle devam etti:
"Sahada günlük olarak aktif çalışan satış ekibinin kullanması için birçok broşür, baskı materyali, eğitim programları planlanır. Bunların hepsi firmaya çok büyük maliyet getirir. Baskı materyallerinde en küçük hata büyük bir zarar olarak dönebilir. Bu yüzden firmaların çok dikkatli çalışmaları gerekir. Satış ekiplerinin kontrolünü eğitimlerle yapmaya çalışırlarsa da hiçbir zaman tam olarak yapamazlar, hangi bilginin aktarıldığını, ne gibi diyalogların geliştiğini bilemezler. Bütün bu sorunlara bir çözüm getiriyoruz.
Satış elemanının tabletler üzerinden ihtiyaç duyabileceği tüm sunum, video, bilimsel doküman, makale veya kendi eğitimi için kullanabileceği verilere erişebileceği platformu hazır şekilde sunabiliyoruz. Uygulamayla tüm içerik başka bir kuruluşun yardımına ihtiyaç duyulmadan kullanıcıların merkez ofisce kontrol edilebiliyor."
Pitcher yüklü tabletlerle sunum yapan satış elemanının kime, hangi bölgede, hangi bilgileri gösterdiğinin cihaza kaydedildiğini anlatan Çalışkan, baskılı materyallere göre daha interaktif sunumlar yapılabildiğini söyledi.
Çalışkan, 'Arka planda toplanan istatistiksel bilgi de firmanın mevcut pazarlama stratejisini geliştirmesinde önemli bir kaynak oluşturuyor. Biz bu bilgiyi raporlayıp firmalara gönderiyoruz. Masaüstü içerik yönetim sistemiyle de tablet bilgisayarların hepsindeki içeriğin aynı anda kontrol edilmesini sağladık. Böylelikle firmaların grafik ajanslarına olan bağımlılığını azaltabiliyoruz" dedi.
 
20'den fazla ülkede satış
 
Polonya'dan İngiltere'ye, Arjantin'den, Hindistan'a 20'den fazla ülkeyle de çözüm ortaklı çalışarak satış yaptıklarını belirten Çalışkan, İstanbul'da açacakları satış ofisiyle de pazar olarak Türkiye ve çevresindeki ülkelerle ilgileneceklerinin altını çizdi.
Bazı firmaların satış sektörünü sadeleştirmek, bazılarının ise sunumları tekdüzelikten kurtarmak istediğini dile getiren Çalışkan, kendilerinin lisanslı yazılımlarıyla bunların hepsini yaptıklarını kaydetti.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir