IŞİD'den kaçan 3 bin kişi sınırda

IŞİD ve PYD arasında, Rakka'ya bağlı Tel Abyad ilçesindeki çatışmalardan kaçan ve geceyi yakın köylerde geçiren çok sayıda Suriyelinin Türkiye sınırındaki bekleyişi devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANLIURFA - Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile Demokratik Birlik Partisi (PYD) arasındaki çatışmalardan kaçan çok sayıda Suriyeli, Suruç ilçesinin karşısındaki sınır bölgesinde toplandı.

Alınan bilgiye göre, IŞİD ve PYD arasındaki çatışma nedeniyle Türkiye'ye geçmek isteyen Suriyeliler, geceyi sınıra yakın köylerde geçirdi. Sabah, gruplar halinde yeniden Suruç ilçesinin karşısındaki sınır bölgesine gelen Suriyelilerin bekleyişi devam ediyor.  

Grubun geçişine izin vermeyen güvenlik güçleri ise sınırdaki önlemlerini sürdürüyor.

Bu arada Suruç ilçesinden bazı kişiler, Suriyelilere ulaştırmak amacıyla sınıra gıda maddesi getirdiği görüldü.

Sınır boyundaki valilere gerekli talimat verildi

Başbakan Davutoğlu, IŞİD'in Suriye'nin Türkiye sınırına yakın 20 köyünü ele geçirmesiyle ilgili soruyu da yanıtladı. Bu köylerden Türkiye'ye göç başladığı yönündeki haberler hatırlatılarak alınacak tedbirlerin sorulduğu Davutoğlu, Suriye ve Irak'taki istikrarsızlığın yol açabileceği muhtemel sonuçlar konusunda Türkiye'nin bütün uyarılarına rağmen uluslararası toplumun vaktinde gerekli adımları atamadığını belirtti.

Bu nedenle Irak ve Suriye'de en ufak bir olumsuz gelişme olduğunda insanların yönlerini, istikrarlı ve huzurlu Türkiye'ye döndüğünü ve bir şekilde Türkiye'ye ulaşıp burada güven bulmak istediklerini ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Bu tabii bizim için insani bir görev. Şimdiye kadar bu konudaki bütün meydan okumalara ve risklere rağmen hep gönlümüzü açtık, açmaya da devam ediyoruz" dedi.

Son zamanlarda daha istikrarlı olan kesimlerde de bu tür hareketlenmelerin başladığını dile getiren Davutoğlu, dünkü çözüm süreci toplantısında bu konuların ele alındığını ve sınır boyundaki valilere gerekli talimatların verildiğini bildirdi.