İsimler AFAD'ın internet sitesinde açıklandı

'İçeride yüzlerce işçi bulunduğu' iddialarını yalanlayan Bakan Yıldız, AFAD'ın internet sitesinde maden faciasında hayatını kaybeden tüm madencilerin isminin yayınlandığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik  Soma'daki maden faciasına ilişkin yeni açıklama yaptı.

Bakanı Yıldız, Soma'daki maden faciasına ilişkin, "Yangının önemli ölçüde söndürüldüğünü ve karbonmonoksit oranının belli bir orana düştüğünü, arama kurtarma ekibinin daha rahat çalıştığını söyleyebilirim" ifadesini kullandı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Madendeki işçi kardeşlerimize gece ulaşacağımız kanaatindeyim" dedi.

Yıldız, "Tehlikeli ve risk teşkil etmeyen bölümlere, arama ve kurtarma faaliyetlerinin bulunmadığı yerlere savcılık ve bilirkişi girmiştir. 3 iş müfettişi, 4 bilirkişi, 2 de savcı bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Bakan Yıldız, AFAD'ın sitesine isimlerin açıklandığını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Soma'daki maden faciasına ilişkin, "Teftiş ve ilgili incelemeler başlatıldı ama İş Teftiş Kurulu başkanımız başkanlığında, son denetimlerde görev almayan heyetimiz gelip burada görev alacak" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Soma'daki maden faciasıyla ilgili, "Şu an itibarıyla ailelerine teslim edilen şehitlerimizle ilgili bir kayıtdışılığın söz konusu olmadığını belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.