İspanya Türkiye'yi tanıtacak

İspanya devlet televizyonu TVE, Türkiye'nin insanlık tarihi açısından önemini vurgulamak üzere, geçmişten günümüze Anadolu'da yaşamış medeniyetler hakkında bir belgesel hazırlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  -  İspanya devlet televizyonu TVE, Türkiye'nin insanlık tarihi açısından önemini vurgulamak üzere, geçmişten günümüze Anadolu'da yaşamış medeniyetler hakkında bir belgesel hazırlıyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İnsanlık tarihiyle ilgili "En Busca del Futuro Perdido" (Kayıp Geleceğin Peşinde) isimli belgesel TVE'nin eğitim ve kültür seviyesi yüksek izleyici kitlesine yönelik yayın yapan, uluslararası festivallerde de birçok ödülü bulunan ve yaklaşık 2 bin 400 izleyiciye sahip TVE2 kanalında yayınlanacak. 

Avrupa ve Güney Amerika başta olmak üzere tüm dünyada izlenen televizyon  kanalının gerçekleştirdiği çekimlerle Türkiye'nin arkeolojik kazıları da dünyaya tanıtılacak. 

İspanya'dan Türkiye'ye gelen 8 kişilik ekibin çekim yaptığı yerler arasında Çatalhöyük, Asıklıhöyük, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Göbeklitepe, Urfa Kalesi, Balıklıgöl, Nevali Corike antik yerleşim yeri (Gül Uşağı Köyü Kuzeybatısı), Harran geleneksel konik kubbeli evleri ile İstanbul'un tarihi mekanları yer alıyor. 

Türkiye için önemli bir tanıtım faaliyeti olarak değerlendirilen belgeseli, geniş bir izleyici kitlesi bulunan ve reklam almayan kanal, 2013-2014 yayın sezonunda farklı saat dilimlerinde defalarca yayınlanacak. Program, "altın saatler" denilen prime-time kuşağında da gösterilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir