İsrail BM'ye rest çekti

Netanyahu'nun yazılı açıklamasında, "İsrail, İsrail askerlerini sorgulamak isteyen hiç bir kurulla işbirliği yapmayacak, böyle bir kurulda yer almayacaktır" denildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KUDÜS- İsrail, Mavi Marmara Baskınının soruşturulması için BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından kurulan uluslararası soruşturma kurulundan çekilme tehdidinde bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sözcülüğünce yapılan yazılı açıklamada, "Başbakan Netanyahu, İsrail, İsrail askerlerini sorgulamak isteyen hiç bir kurulla işbirliği yapmayacak, böyle bir kurulda yer almayacaktır" dedi.

BM Genel Sekreteri Ban, Kurulun baskına katılan İsrailli komandoları soruşturmaması için bir ön anlaşma yapıldığı haberlerini yalanlamıştı.

 

Kınıkoğlu: Netanyahu'nun ifadeleri anlamsız

TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi ve AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Çankırı milletvekili Suat Kınıklıoğlu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze'ye yardım götüren gemilerden Mavi Marmara'ya düzenlenen baskın ile ilgili olarak Türkiye'yi suçlayan ifadelerini "anlamsız" olarak niteledi.

Netanyahu'nun baskını soruşturan İsrail komisyonuna verdiği ifadedeki iddialarını değerlendiren Kınıklıoğlu, "İddialar gülünç olmakla kalmıyor, aynı zamanda bizim istihbarat servisimize de hakaret niteliğinde" dedi.

Kınıklıoğlu, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik  "insanlık dışı ablukaya devam etmesinin, bu konudaki asıl sorun olmayı sürdürdüğünü" kaydetti.

Netanyahu, "Sürekli diplomatik çabalarına rağmen, Türk hükümetinin Mavi Marmara'nın deniz ablukasını ihlal etme girişimini engellemediğini" iddia ederek, "Türkiye'nin, aktivistlerle İsrail arasında çatışma ihtimalini, çıkarlarıyla çatışan bir durum olarak görmediği ortaya çıkıyor" demişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir