İsrail, Türkiye'nin yerini Gürcistan'la doldurma peşinde

Yurtdışına gidecek vatandaşlarını Türkiye yerine Gürcistan'a yönlendirmeye çalışan İsrail, bu ülke ile ticari ilişkilerini de geliştirmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İsrail, Türkiye'yi ziyaret etmek isteyen vatandaşlarını, Gürcistan'a yönlendirmeye çalışıyor.

30 Mayıs'taki Mavi Marmara baskının ardından gerilen Türk-İsrail ilişkileri, turizme de yansıdı. Yaz aylarında Türkiye'ye gelen İsrailli turist sayısında düşüş gözlenirken, İsrailli makamlar yurtdışına tatil veya iş amaçlı ziyarette bulunmayı planlayan vatandaşlarına alternatif destinasyon olarak Gürcistan'ı tavsiye etmeye başladı.

Kudüs Belediyesi yetkililerinden Yehiel Bar, ülkede yayınlanan The Financial Gazetesi'ne yaptığı açıklamada "Özellikle Türkiye ile yaşanan diplomatik krizin ardından İsrail basınında Gürcistan'ı pazarlıyoruz. İsrailliler'in Türkiye yerine Gürcistan'a gitmelerini ve bu ülkeyi ziyaret etmelerini istiyoruz" dedi.

Bölgede yeni bir müttefik arayışına giren İsrail, Gürcistan'la ilişkilerini ilerletmeye çalışıyor. Oluşturulan ortak ticaret odası sayesinde karşılıklı yatırımları da artırmayı planlayan iki ülke, gayrimenkul-emlak, turizm ve ticaret sektörlerini 'en cazip sektörler' olarak belirledi.

İsraill iişadamlarının Gürcistan'da yaklaşık 250 milyon dolar tutarında yatırımı bulunuyor. Bu rakamın, yakın zamanda 1 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir