İstanbul için balıklama atlayış

Paraşütçüler İstanbul'un Fethi için Sapphire'den atladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -Türkiye Havacılık Festivalleri kapsamında toplanan 20 paraşütçü, İstanbul'un Fethinin 558. Yıl Dönümü'ne özel,  İstanbul Sapphire'den atladı.

Norveç, Avustralya, Avusturya, Almanya, Polonya, Hollanda ve Türkiye'den etkinliğe katılan paraşütçüler, "İstanbul Sapphire"nin organizasyonunda, 261 metre anten yüksekliğine sahip binadan saat 11.00'de atlamaya başladı. Paraşütçüler, binanın önünde bulunan İETT'nin durak alanında kendileri için beyaz brandayla belirlenen yere indi. 

Atlayışa Türkiye'den katılan Şahin Şahin, bu tür organizasyonların uluslararası düzeyde gerçekleştiğini belirterek, " İstanbul Sapphire'in organizasyonuyla internet üzerinden haberleşip toplandık. Bu işi yapan insanlar çok az. Genelde buna benzer yasal bir organizasyon olduğunda toplanmaya çalışıyoruz. Organizasyonun, fethin 558. yıl dönümüne denk gelmesi ayrıca mutluluk verici. Bu vesileyle Tüm  İstanbulluların fetih günün kutluyorum" dedi.

İstanbul'un fethinin 558. yıl dönümü kutlandı

İstanbul'un fethinin 558. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, Fatih Sultan Mehmet Han'ın Fatih Camisi'nde bulunan türbesi ziyaret edildi. Ziyarete İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Garnizon Komutanı Vekili Tümgeneral Tayfun Özden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Osmanlı İmparatorluğu'nun son padişahı Abdülhamit'in 4. kuşaktan torunları Orhan Osmanoğlu ve Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu katıldı.

Fatih Camisi'nin avlusunda türbeyi ziyaret eden Vali Mutlu ve beraberindeki heyet, türbeye çiçek bıraktılar. Daha sonra türbede bulunan bir imam Fetih Suresi'nin içerisinden Kuran tilaveti okudu.

Daha sonra türbeden ayrılan Vali Mutlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "İstanbul gibi dünyanın en güzel şehrini fetheden, bugün bizlere böylesine güzel bir şehir bırakan başta Fatih Sultan Mehmet Han ve aziz atalarımızı rahmetle anıyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, "Özellikle Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerini ve onun beraberindeki silah arkadaşlarını, bu cenge katılan dostlarını rahmetle, şükranla anıyoruz" dedi.

İstanbul'un fethinin 558. yıl dönümü kapsamında, Belgratkapı'da düzenlenen törende Mehter Bölüğü tarafından fetih ve Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'a girişi canlandırıldı.         

Bu konularda ilginizi çekebilir