İstanbul ve ABD sanal ortamda birlikte

İnternet sitesi, Türkiye ekonomisinin kalbi İstanbul ile ABD arasında bilgi köprüsü oluşturarak ikili ticari ilişkilerin artırılmasını amaçlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Ticaret Odasının (İTO) 2006 yılından bu yana yürüttüğü, ABD Pazarına İlk Adım Projesinin son etabı olan İnternet sitesi faaliyete başladı.

İTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, iki ülke pazarı konusunda rehber niteliğinde kapsamlı ve eğitici bilgilerin yer aldığı siteye www.us-istanbul.com adresinden ulaşılabiliyor. Site, Türk ve Amerikan iş dünyalarının karşılıklı bilgi eksikliklerini gidermek ve bu pazarlardaki iş ve yatırım olanaklarını tanıtmayı amaçlıyor. İngilizce içeriğe sahip olan site; Türkiye ve ABD ekonomileri hakkında istatistikler, sektör raporları, yatırım teşvikleri, gümrüklerden vize işlemlerine kadar iş yapma prosedürleri, iki ülkede gerçekleşecek fuar ve seminer takvimi ile yararlı bilgiler içeren diğer kaynaklara bağlantıları kullanıcıların hizmetine sunacak. Kullanıcılar konu bazında kayıt olarak yeniliklerden haberdar olabilecek, basın odası ile arama motoru seçeneklerini de kullanabilecekler. Ayrıca sitede yine ticari konularda kullanıcılardan gelen sorular uzmanlar tarafından yanıtlanacak ya da ilgili kaynaklara yönlendirilecek.