İstanbul'da bu gece sağanak var

Aşırı yağış nedeniyle vatandaşlar, önlem almaları konusunda uyarılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, İstanbul'da gece 23.00'ten itibaren 24 saatte metrekareye 160 kilogramın üzerinde yağış düşmesinin beklendiğini belirterek, "Yağışların ilk 6 saatlik dilimi daha da önemli. Bu dilimde metrekareye 100 kilogram yağış düşecek" dedi.

Çağlar, düzenlediği basın toplantısında, Marmara genelinde yağış beklendiğini ancak yağışlardan özellikle İstanbul'un etkileneceğini söyledi.

Balkanlar'dan gelen yağışlı havanın Marmara Bölgesi'ni etkilediğini belirten Çağlar, "Zaten şu anda Edirne'ye son 48 saatte 40 kilogramın üzerinde yağış düşmüş durumda" diye konuştu.

İstanbul'a 24 saatte 160 kilogramın üzerinde yağış düşmesinin beklendiğini vurgulayan Çağlar, şöyle devam etti:

"Anadolu yakası da yağış alacak, ancak yağışlar özellikle Avrupa yakasında etkili olacak. Bu gece 23.00'ten başlayarak yarın da devam edecek yağışlar, toplamda metrekareye 160 kilogramın üzerine düşecek. Ancak burada önemli bir nokta var. Yağışların ilk 6 saatlik dilimi daha da önemli. Çünkü bu dilimde metre kareye 100 kilogram yağış düşecek. Yani kısa sürede aşırı yağış düşmesini bekliyoruz."

İlgilileri ve vatandaşları tedbir almaya çağıran Çağlar, "Bu tedbirlerin neler olduğunu internet sayfamızda duyuruyoruz. Valilik, belediyeler zaten önlemlerini alıyorlar, bunları takip ediyorlar" dedi.

Marmara Denizi'nde ise saatte 30-50 kilometre rüzgar beklendiğini bildiren Çağlar, denizcileri uyardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir