İstanbul'da kar trafiği felç etti

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Anadolu yönündeki geçiş trafiğinin kuyruğu, Mahmutbey gişelere kadar uzadı. Sirkeci - Harem arabalı vapur seferlerinin kar yağışı nedeniyle durduruldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul genelinde etkili olan kar yağışı trafiği felç etti.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Anadolu yönündeki geçiş trafiğinin kuyruğu, Mahmutbey gişelere kadar uzadı.

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı sonucu vatandaşların işten eve döndüğü akşam saatlerinde durma noktasına gelen trafik akşam geç saatte normale dönmeye başladı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'un kuzey kesimlerinde başlayan kar yağışının il genelinde aralıklarla devam edeceği ve kentin yüksek kesimlerinde etkisini artıracağı belirtilerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Kar yağışının gece saatlerinde de kentin kuzey ve doğusunda aralıklarla devam etmesi beklendiği ifade edilen açıklamada, yarın öğle saatlerine kadar kentin doğusunda görülecek kar yağışının, öğleden sonra kenti terk edeceği, ancak soğuk havanın il genelinde etkili olmasının beklendiği kaydedildi.

Arabalı vapur seferleri iptal

Bu arada Sirkeci - Harem arabalı vapur seferlerinin kar yağışı nedeniyle durdurulduğu bildirildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'den (İDO) yapılan açıklamaya göre, Saat 17.15 itibariyle Sirkeci - Harem arasındaki arabalı vapur seferleri İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve görüş mesafesinin düşmesi dolayısıyla durduruldu.

İDO'nun diğer seferlerinde ise bir aksama olmadığı bildirildi

Eğitime ara

Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı kentlerde eğitime ara verildi.

Eğitime ara verilen iller şöyle:

Bingöl'de 2 gün, Sivas'ta 2 gün, Afyonkarahisar'da 1 gün, Uşak'ta 1 gün, Kütahya'da 1 gün , Kırşehir'de 1 gün, Ordu Mesudiye'nin merkez ve köylerinde, Akkuş'un belde ve köylerinde, Kumru'nun ise sadece köylerinde 1 gün, Zonguldak'ta 1 gün, Konya'nın merkez Selçuklu, Karatay, Meram, Yunak ve Çeltik ilçelerinde 1 gün, Aksaray merkez, merkeze bağlı köy ve beldelerde 1 gün, Tokat'ta 2 gün, Konya'nın Akşehir, Tuzlukçu ve Altınekin ilçelerinde 1 gün, Nevşehir'de Hacıbektaş'ta 2 gün, Kozaklı ve Gülşehir ilçeleri ile Avanos'un belde ve köylerinde 1 gün, Uşak'ın Eşme ilçesinde 1 gün, Yozgat'ın Akdağmadeni, Çandır ve Çayıralan ilçelerinin genelinde, Boğazlıyan'da bağlı köylerde 1 gün, Muş'un Varto ilçesinde 2 gün eğitime ara verildi. Konya'nın Bozkır ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle bugün öğleden sonra ve yarın ilk ve orta öğretimdeki okulların tatil edildiği bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir