İstanbul'da bekçi dönemi başlıyor

Geceleri İstanbul'un mahallelerinde nöbet tutacak 386 bekçi ilk görevine çıkacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, mahallelerde güvenliğin sağlanması için 8 Şubat'tan itibaren bekçiliğe müracaat eden 8 bin 320 kişiden 700'ünü seçti. Teorik ve uygulamalı eğitimden geçen bekçilere, Özel Hareket polislerinin katıldığı derslerde araç durdurma ve silah kullanma teknikleri öğretildi.

Eğitimini başarılı şekilde tamamlayan 386 bekçi, 14 Ağustos akşamı ilk mesaisine çıkacak. Mahallelerde görev yapacak bekçiler, güneşin batışından doğuşuna kadar devriye görevini yerine getirecek. 8 saat çalışma ve haftada bir gün istirahat esasına göre çalışacak bekçiler, ilk etapta polis eşliğinde göreve çıkacak. Çarşı ve mahalle bekçileri, daha sonra da her mahallede iki kişi olacak şekilde nöbet tutacak.

Eğitimi süren 136 ve diğer işlemleri devam eden 178 kişi olmak üzere 314 bekçi de daha sonra göreve başlayacak.

"Silahınızı kullanmakta tereddüt etmeyin"

Bekçilerin göreve başlamaları nedeniyle düzenlenen törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul'daki bekçilere "Gece Kartalları" ismini taktıklarını ifade etti.

Çalışkan, "Bu isim İstanbul'a hastır. Gece Kartallarını topluma kabul ettireceğiz, sevdireceğiz. Bu sistemle topluma güven aşılayacağız." dedi.

Bekçilere, "Silahınızı kullanmakta tereddüt etmeyin" uyarısı yapan Çalışkan, şu tavsiyelerde bulundu:

"Kanuni hakkınız doğduğunda, yetkiniz ne ise kullanmakta hiç tereddüt etmeyin. Mevzuatı iyi bilin. Mevzuatı iyi bilirseniz, öz güveniniz daha yüksek olur. Dolayısıyla biraz okuyacak ve biraz yoğunlaşacaksınız."