İstanbul'da şiddetli sağanak

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok yolu ve evi su bastı. Atatürk Havalimanı'ndaki seferlerde kısa süreli aksaklıklar yaşandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'da sağanak yağış etkili oluyor.

Şehirde gökyüzünü kaplayan yağmur bulutları nedeniyle gündüz geceye dönerken, kentte yağış nedeniyle olumsuzluklar da yaşandı.

Öğle saatlerinde Anadolu yakasında, öğleden sonra da Avrupa Yakası'nda başlayan yağış etkili oldu. Birçok yol ve ev sular altında kaldı.

Ayrıca sağanak, Atatürk Havalimanı'ndaki seferlerin kısa süreli aksamasına yol açtı. Özellikle iniş için alçalan uçaklar nedeniyle havalimanında yoğunluk meydana geldi.

Yağmura hazırlıksız yakalanan yer hizmetleri görevlileri ile uçaklara yükleme yapan işçiler, apronda zaman zaman zor anlar yaşadı.

Çayırbaşı Tüneli kapandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Sarıyer'de sel riski olduğunu belirterek, vatandaşları hazırlıklı ve dikkatli olmaları konusunda uyarmıştı. Sarıyer'de etkili olan yağış nedeniyle Çayırbaşı Tüneli kapandı. Tüneli açmak için başlatılan çalışmalar 13.30 sıralarında tamamlanarak yol trafiğe açıldı.

Yetkililerden gelen uyarıların ardından kent genelinde bazı noktalarda yağmur etkisini gösteriyor. Beylikdüzü ve Esenyurt bölgesinde ise aniden gökyüzünü kaplayan kara bulutlar etrafın bir anda kararmasına neden oldu.

Bulutlar, gündüzü adeta geceye çevirdi. Bölgede kara bulutların getirdiği sağanak yağışta kısa süreli etkili olurken, trafik yoğunluğu oluştu.

E-5'i su bastı, sürücüler zor anlar yaşadı

Aniden bastıran şiddetli yağış nedeniyle Esenyurt Saadetdere mevkinde E-5 yanyolda yaşanan su baskını sürücülere zor anlar yaşattı. Bazı araçlar yarısına kadar suya gömüldü. durma noktasına gelen trafikte sürücüler güçlükle ilerledi.

Avcılar'da minibüs ve şoförü sel sularında mahsur kaldı

Avcılar Ambarlı alt geçidini su bastı. Sel sularında mahsur kalan bir minibüs ve sürücüsü, aracın sudan çekiciyle çıkarılmasının ardından kurtuldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir