İşte Akıncı’nın ilk yabancı misafiri

Darbe girişimi ana üssü olan Ankara Akıncı Hava Üssü'nün ilk yabancı ziyaretçisi Airbus'a ait A300-600ST Beluga uçağı oldu. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) tarafından üretilen uçak parçaları, Beluga'ya yüklenerek göndrerildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçen 15 Temmuz'da darbeci pilotların kullandığı F-16’ların kalkmaması için Akıncı üssünün pist ve taksi yolları havadan vurulmuştu. Bomba kraterleri, Ağustos ayında tamir edilmeye başlandı.

Pistin açılışını ise, TAI tarafından tasarlanan Hürkuş eğitim uçağı yaptı. Akıncı Üssü’nün ilk yabanı misafiri ise, Airbus’a ait A300-600ST Beluga özel kargo uçağı oldu.

Airbus için imal edilen parçaları gövdesinin içinde üretim hattına taşıyan uçak dün Ankara Akıncı’ya indi. Burada TAI tarafından imal edilen A400M askeri nakliye uçağının gövde parçaları Beluga’ya konuldu.

Uçak yüklemenin tamamlanmasının ardından kalktı. TAI, Türk Hava Kuvvetleri’ne de teslim edilen A400M askeri nakliye uçaklarının orta üst gövde, kapı ve kanatçıkları gibi parçaların imalatını gerçekleştiriyor.

Halen 3 adet A400M’e sahip Türk Hava Kuvvetleri, uzun menzilli nakliye uçaklarından toplam 10 adet teslim alacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir